My Father Cigars – Историята на Дон Пепин Гарсия

„Аз съм роден и израснал във фабрика за пури”

Пепин Гарсия

Дон Хосе Пепин е главен изпълнителен директор на El Rey de los Habanos, Inc., по-известен като My Father Cigars, основана в Маями, Флорида.  Пепин Гарсия е един от най-квалифицираните производители на пури в отрасъла и е част от създаването на някои от най-популярните марки пури в света.

Роден в семейство на тютюнопроизводители и производители на пури в Baez, малък град в провинция  Villa Clara в Куба.  Той влиза в индустрията за пури още  в най-ранна възраст, на 11 години започва работа в семейната фабрика за пури на чичо му. Пепин Гарсия прекарва 30 години в Куба, усъвършенства уменията си като торседор и утвърждава името си в производството на пури. Спечелил многобройни награди с уменията си за смесване на тютюни, известен със своят бърз темп на работа и внимание към детайлите.  Достига възможно най-високото  ниво като торседор, клас 8. Сред наградите, които печели е наградата за производителност: свива 320 пури Julietas (витола с размери 7×48) само за четири часа. Кубинската преса често сравнява скоростта и сръчността на свиване с това на магьосник. Той е Табакеро Маестро (Master Blender) и също така „учител на учителите“ в изкуството на смесване и свиване на пури. Докато живее в Куба, той работи и помага за смесване на тютюни за пури Cohiba, Montecristo и Partagas. През 90-те години отговаря за осигуряване на качеството на марката Cohiba и е консултант на няколко кубински производители на пури. Също тогава е обявен за най-продуктивния майстор – торседор на Куба.

През 2001 г. Пепин Гарсия напуска Куба и заминава за Маями, Флорида. През 2002 г. открива своя собствена фабрика – El Rey de los Habanos. Пепин се стреми да създава пури, които са в стила на кубинските, но като използва най-висококачествения тютюн от Никарагуа. Резултата е уникален бленд в средни към силни пури. Пурите на Дон Пепин се произвеждат в традиционен кубински стил и са завършени с тройна обвиваща  шапка. Той не само прави свои собствени марки пури, но също така създава и марки за големи клиенти, включително Tatuaje и бутикови марки за няколко магазина за пури. Поради нарастващото търсене на пури, през 2006 г. той открива фабриката Tabacalera Cubana в Естели, Никарагуа, като променя цялостно марката на фирмата в My Father Cigars. Името произлиза от бленд, който сина му Хайме Гарсия прави специално за него.

Пурите на My Father, достигат върхът в класациите на Cigar Aficionado, когато през 2012 г. Flor de Las Antillas е обявена за „Пура на годината“ с 96 точки. Успехът им се повтаря през 2015 година, когато Пепин решава да почете собствения си баща с марката „My Father Le Bijou 1922“, която получава 97 точки и става ”Пура на годината” и Пура №1 на Cigar Aficionado за 2015 година. Марката My Father Cigars дебютира през 2008 г. и оттогава  не спира да се развива и разширява. Дон Пепин Гарсия, сина му Хайме и дъщеря му Джани Гарсия водят My Father Cigars все по – нагоре, а фабриката им в Естели произвежда милиони пури годишно.

За достъп до този сайт трябва да имате навършени 18 години и да сте съгласен с политиката за обработка на лични данни

ПОЛИТИКА ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Уважаеми клиенти,

На 25.05.2018 г. влиза в сила Общият регламент относно защитата на личните данни (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услугите ни.
Служителите на ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД са регистрирани, като администратори на лични данни в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни и полагат дължимата грижа за защита на информацията, станала достояние по повод извършване на поръчка или ползване на Услугите.

В процеса на поръчка на извършваните от нас Услуги и/или подготовката за ползването на Услуги, предоставени от ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД, клиентите изрично потвърждават съгласието си да предоставят своите лични данни на ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД. Тези лични данни включват имена,  електронна поща, телефонен номер и адрес за доставка на стоки и услуги. ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД събират, обработват, използват и съхраняват предоставените им лични данни единствено за изпълнение на поръчката/услугата. Служителите на ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД събират, обработват, използват и съхраняват предоставените им лични данни единствено за изпълнение на поръчката/услугата.‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД  не разкрива лични данни на клиентите си пред трети лица.

Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни.
В случай на отказ от Ваша страна, фирма "Корал Енерджи" ЕООД няма да може да Ви предостави продуктите и услугите си.

С уважение,
Екипът на ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД