10 неща, които всеки любител на пури трябва да знае

10 неща, които всеки любител на пури трябва да знае 

Първа част

От семената до кутията на рафта в магазина, от пълнежа до листа, който обвива пурата… има 10 неща, които всеки запален по пурите трябва да знае, докато реже, пали и пуши любимите си пури.

В комфортният свят на пурите доставящи удоволствие спокойствието не рядко е нарушавано от богатия избор от мнения и писания изтъкнати като факти. Често объркващи и затормозяващи дори и страстните пушачи.

За да помогнем да се ориентирате в този лабиринт, подбрахме няколко факта и информация, която да опише детайлно и да въведе в нещата всеки любител на пурите, независимо дали е новак или техен заклет привърженик.

Това няма да са „10-те заповеди“ на пушачите на пури. По-скоро ще е информация, която ще осветли някои аспекти в производството на пури и защо то е толкова специфично /уникално/.  Добавили сме и няколко ценни съвета как да получите по-голямо удоволствие от пушенето и да обогатите знанията си по отношение на удоволствието и качеството на любимото Ви занимание.

  1. Пурите са натурален /естествен/ занаятчийски продукт.

Думи като „натурален“ и „занаятчийски“ /ръчно направен/ вече са доста обезличени от честата им употреба в съвременния език, но висококачествените, ръчно изработени пури наистина са си спечелили правото да бъдат описвани по този начин. Произвеждат се само и единствено от тютюн. Чист, неподправен тютюн. Нито един лист от растението не е третиран с химикали или допълнително обогатявано вкусово. Всичко – от вкуса до цвета е натурално и това е което придава на пурите характерна красота.

В действителност, само още няколко продукта са толкова натурални. Вкусът, независимо дали е сладък или лют, е естествен. Множеството оттенъци на кафявото, появили се при естественото зреене на листата, без да са обогатявани допълнително с оцветители, само по себе си е удивително. Не се използват консерванти, подсладители, били те изкуствени или натурални. Подобни добавки са присъщи за производството на цигари и машинно произведени пури, които са масово производство.

При ръчно навитите пури, процесът по свиване е умение, усвояването му отнема години. Да комбинираш сортовете тютюн е толкова изкуство, колкото и наука и поради факта, че тютюна е природен продукт, човекът който прави подбора на сортовете следва да умее да работи със суровината, като я променя и развива от година на година, като същевременно е зависим от посевите.

Също като при виното, някои реколти са по-добри от други, но майсторите на пури дават всичко от себе си продукцията им да е постоянна и непроменена, независимо от това, че посевите зависят от капризите на времето.

Съдържанието при натуралните, за разлика от генномодифицираните сортове, винаги дава някакви минимални различия от пура до пура. Както при всеки ръчно изработен продукт, няма да намерите две пури, които да са абсолютно еднакви. Най-качествените и най-истинските пури са естествено изражение на човека, който ги свива и на природата, която ги е създала. Следва продължение.

Автор Грегъри Мотола

За достъп до този сайт трябва да имате навършени 18 години и да сте съгласен с политиката за обработка на лични данни

ПОЛИТИКА ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Уважаеми клиенти,

На 25.05.2018 г. влиза в сила Общият регламент относно защитата на личните данни (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услугите ни.
Служителите на ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД са регистрирани, като администратори на лични данни в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни и полагат дължимата грижа за защита на информацията, станала достояние по повод извършване на поръчка или ползване на Услугите.

В процеса на поръчка на извършваните от нас Услуги и/или подготовката за ползването на Услуги, предоставени от ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД, клиентите изрично потвърждават съгласието си да предоставят своите лични данни на ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД. Тези лични данни включват имена,  електронна поща, телефонен номер и адрес за доставка на стоки и услуги. ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД събират, обработват, използват и съхраняват предоставените им лични данни единствено за изпълнение на поръчката/услугата. Служителите на ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД събират, обработват, използват и съхраняват предоставените им лични данни единствено за изпълнение на поръчката/услугата.‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД  не разкрива лични данни на клиентите си пред трети лица.

Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни.
В случай на отказ от Ваша страна, фирма "Корал Енерджи" ЕООД няма да може да Ви предостави продуктите и услугите си.

С уважение,
Екипът на ‘Корал Енерджи‘‘ ЕООД