My Father Cigars – Историята на Дон Пепин Гарсия

 

„Аз съм роден и израснал във фабрика за пури”

Пепин Гарсия

 

Дон Хосе Пепин е главен изпълнителен директор на El Rey de los Habanos, Inc., по-известен като My Father Cigars, основана в Маями, Флорида.  Пепин Гарсия е един от най-квалифицираните производители на пури в отрасъла и е част от създаването на някои от най-популярните марки пури в света.

Роден в семейство на тютюнопроизводители и производители на пури в Baez, малък град в провинция  Villa Clara в Куба.  Той влиза в индустрията за пури още  в най-ранна възраст, на 11 години започва работа в семейната фабрика за пури на чичо му. Пепин Гарсия прекарва 30 години в Куба, усъвършенства уменията си като торседор и утвърждава името си в производството на пури. Спечелил многобройни награди с уменията си за смесване на тютюни, известен със своят бърз темп на работа и внимание към детайлите.  Достига възможно най-високото  ниво като торседор, клас 8. Сред наградите, които печели е наградата за производителност: свива 320 пури Julietas (витола с размери 7×48) само за четири часа. Кубинската преса често сравнява скоростта и сръчността на свиване с това на магьосник. Той е Табакеро Маестро (Master Blender) и също така „учител на учителите“ в изкуството на смесване и свиване на пури. Докато живее в Куба, той работи и помага за смесване на тютюни за пури Cohiba, Montecristo и Partagas. През 90-те години отговаря за осигуряване на качеството на марката Cohiba и е консултант на няколко кубински производители на пури. Също тогава е обявен за най-продуктивния майстор – торседор на Куба.

През 2001 г. Пепин Гарсия напуска Куба и заминава за Маями, Флорида. През 2002 г. открива своя собствена фабрика – El Rey de los Habanos. Пепин се стреми да създава пури, които са в стила на кубинските, но като използва най-висококачествения тютюн от Никарагуа. Резултата е уникален бленд в средни към силни пури. Пурите на Дон Пепин се произвеждат в традиционен кубински стил и са завършени с тройна обвиваща  шапка. Той не само прави свои собствени марки пури, но също така създава и марки за големи клиенти, включително Tatuaje и бутикови марки за няколко магазина за пури. Поради нарастващото търсене на пури, през 2006 г. той открива фабриката Tabacalera Cubana в Естели, Никарагуа, като променя цялостно марката на фирмата в My Father Cigars. Името произлиза от бленд, който сина му Хайме Гарсия прави специално за него.

Пурите на My Father, достигат върхът в класациите на Cigar Aficionado, когато през 2012 г. Flor de Las Antillas е обявена за „Пура на годината“ с 96 точки. Успехът им се повтаря през 2015 година, когато Пепин решава да почете собствения си баща с марката „My Father Le Bijou 1922“, която получава 97 точки и става ”Пура на годината” и Пура №1 на Cigar Aficionado за 2015 година. Марката My Father Cigars дебютира през 2008 г. и оттогава  не спира да се развива и разширява. Дон Пепин Гарсия, сина му Хайме и дъщеря му Джани Гарсия водят My Father Cigars все по – нагоре, а фабриката им в Естели произвежда милиони пури годишно.